calitrolls

Emigrating Norwegians

Nok er nok // Enough is enough

Leave a comment

lemoncar2

Det er omtrent akkurat et år siden vi kjøpte bilen vår, som dessverre viste seg å være et sant -overpriset- mareritt, eller en sitron som de kaller det her! Siste nytt er at bensinpumpa er ødelagt, før det var det girkassa, computeren, døra, vinduet på passasjersiden og motor mounts (vet ikke engang hva det er på norsk). Når vi kjørte Maida til flyplassen endte vi opp med å bli tauet hjem. Gøy. For å ikke glemme når den en uke tidligere stoppet i drive through køen på In n Out. Gøygøygøy…

Uansett –  vi er ferdige med å legge mer penger i den bilen. Vi skal kjøpe en ny. Det er veldig dårlig timing, men vi er nødt til å ha en trygg bil her.

Å lete etter en bil var det vanskeligste i prosessen med å etablere oss her i fjor. Vi så på så mange biler gjennom craigslist og diverse dealerships, men møtte nesten utelukkende på folk som var ute etter å lure oss med unntak av en snill person som virkelig prøvde å hjelpe oss. Så denne gangen, klok av skade, bruker vi en broker. De finner forslag til oss og har mer peiling på bil enn vi har, så forhåpentligvis har vi en ny og bedre bil om ikke så altfor lenge.

Kryss fingrene for oss!

– – –

It’s almost exactly a year ago since we bought our lemon. It has given us nothing but trouble and the last update is that the fuel pump is broken (preceded by the cars computer, the transmission, door, window on passanger side and the motor mounts). When we drove my sister to the airport in the beginning of the month we ended up being towed back. Not to mention the time it broke down in the In n Out drive through lane..!! Fuuuuuuuuuuun……..

We are done putting money into this car, so we are buying a new one. It’s very bad timing, but we have to have a car. A reliable car. 

Looking for a car was the worst part of getting our life together here in LA last year. We looked at so many on craigslist and at dealerships, but we encountered so many sharks that tried to take advantage of our non existing car knowledge that it was a horrible experience. Fortunately we had one nice person who really tried to help us, without her who knows what we would have ended up with.. But this time we are using a broker! They do all the work for us, we just tell them what we are looking for, so hopefully we’ll have a new car soon. 

Cross your fingers!

 

Advertisements

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s