calitrolls

Emigrating Norwegians

Julaften // Christmas eve

Leave a comment

Så er julaften 2014 over. Det ble en veldig annerledes en, men også en veldig fin en! Vi startet dagen med å skype med familien hjemme i Norge før vi spiste en fantastisk deilig frokost og så på Tre Nøtter til Askepott. Det var litt rart å skulle spise julefrokost her mens familien hjemme spiste julemiddag. Tidsforskjellen er jo ni timer og det har aldri vært så trydelig som i går!

– – –

In Scandinavia we celebrate Christmas eve more than we celebrate Christmas Day, so for us the big day was yesterday. It was a very different Christmas eve than we are used to, but it was a wonderful one! We started our day skyping with our families back in Norway. It was strange to be having breakfast as they were having dinner. The time difference is 9 hours, and it has never been as obvious as yesterday. 

IMG_5697

Så langt var julaften veldig tradisjonell, men så fant vi ut at vi skulle hoppe i jacuzzien og drikke kokosnøttvann rett fra kilden. Det er ikke noe vi vanligvis gjør i Norge, men det var unektelig deilig!

– – –

That far our Christmas eve was very traditional, but then we found out that we should get into the jacuzzi and enjoy a coconut. That is definitely something we don’t usually do at this time in Norway, but it was N I C E!

IMG_5716

IMG_5709

Etter vi var ferdig med å bade var jeg og Maida såpass rastløse at vi rett og slett tok oss en tur i Runyon. Det har blitt mye fet mat og mye drikke i det siste, så selv om det var julaften var det greit å røre seg litt! Vi var nok ganske alene om å føle det slik, for vi hadde nesten hele parken for oss selv. Deilig!

– – –

After we were done enjoying the jacuzzi, Maida and I were pretty restless. Even though it was Christmas eve we wanted to move a little bit, especially since we have eaten a lot of heavy food lately. It seemed like we were almost the only ones thinking that way, because we had the whole canyon almost to ourselves!

IMG_5718

Så endelig var det på tide å komme seg til middagen. Vi var invitert til en god venn med familie og venner for å feire sammen med de. Og spise RIBBE! Det smakte, og hadde ikke julestemningen kommet enda kom den iallefall da! Vi spiste, drakk og koset oss glugg ihjel, vi fikk til og med noen pakker etter middag. Klokken ble halv ett før vi vendte nesen hjemover, stappmette og veldig fornøyde. Vi hadde noen pakker under vårt eget tre som måtte pakkes opp også (huff for et slit…), så det ble en veldig sen julaften på oss i går. Jeg og Maida vurderte å prøve en tradisjonelll amerikansk julemorgen og vente med pakkene til i dag tidlig, men DET kom ikke på tale, nei! Og jeg er glad for det, for under treet lå en splitter ny Macbook Pro å ventet på meg!! Så nå får endelig min ÅTTE år gamle mac pensjonere seg!

– – –

And then it was finally time to go to dinner. We were invited to a friend to celebrate with his family and friends and eat a traditional Norwegian Christmas dinner. YUMMY!! And if we hadn’t gotten the Christmas spirit yet, we definitely got it then! We eat, drank and enjoyed every minute of it. The clock turned 12:30 before we decided to go home, very full and very happy. We had a few present waiting for us under the tree at home, so it got pretty late. Maida and I joked about waiting until this morning to open them, and doing it the American way, but Per wasn’t too into that, hehe! And I am so happy for that, ’cause guess what – there was a brand new Macbook Pro waiting for me under the christmas tree!! So my faithful, eight year old mac have finally retired!

IMG_5798

IMG_5795 IMG_5809

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s