calitrolls

Emigrating Norwegians

App tips LA

1 Comment

I løpet av de månedene jeg har bodd her i LA har jeg kommet over vanvittig mange apper som skal forenkle livet, guide meg og underholde meg i denne byen. LA er jo vanvittig stort og uoversiktlig og man går aldri tom for nye ting å oppdage, og jeg sier “ja takk” til alt som kan hjelpe meg å få litt oversikt. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele mine favorittapper med dere! Enten dere bor i LA eller skal innom på ferie håper jeg at de kan være til hjelp 🙂

– – –

During the months I’ve lived here in LA I’ve tried out a bunch of apps who are supposed to make my life easier, guide me and entertain me. LA is so huge and you never run out of new things to discover and try out, and I’m saying “yes please” to anything that can help me get an outline of the do’s and dont’s. And now it’s about time that I share my favorite apps with you! If you live here (you probably already know about them..) or if you’re just on vacation these apps might be good to know about 🙂

Uber

bilde 1

Glem taxi! Uber er måten å komme seg rundt i byen på! Du registrerer kortet ditt og vips så kan du be om å bli hentet og kjørt akkurat hvor du vil uten å måtte styre med betaling eller tips på slutten av turen. Summen blir automatisk trukket fra kortet ditt og du får en e-post med sammendrag av turen og kvittering. Billigere, raskere og bedre enn taxi!

– – –

Forget taxi’s! Uber is the way to get around! You just register your card and voila you can get picked up and taken anywhere you want without the hassle of paying and tipping at the end of the ride. The money gets automatically deducted from the card you registered and you get an e-mail with a receipt and ride summary. Cheaper, so much faster and better than taxi!

Lyft

bilde 2

 Har du vært i LA og lurt på hvorfor noen biler kjører rundt med en gedigen rosa bart? Her er svaret: De er lyftbiler. Lyft er så og si det samme som Uber. Jeg bruker begge deler og har ingenting å utsette på noen av de.

– – –

Have you ever been in LA and wondered why some cars drive around with a huge, pink mustache? Here’s the answer: They are Lyfts! It’s basically the same thing as Uber. I use both and have nothing bad to say about either.

Modern Hiker

bilde 5

Noe av det jeg liker aller best med denne byen er alle turmulighetene man har. Selv om det er en av USA’s største og mest befolkede byer er det veldig lett å komme seg ut i naturen. Det er faktisk så mange muligheter at det finnes en app for det også! Modern Hiker er en veldig fin måte å få oversikt over hva slags turmuligheter man har, hvor de er og hvordan man kommer seg dit.

– – –

One of the things I like the best about LA is that it’s so easy to go hiking! Even though this is one of the biggest and most populated cities in the US, it’s super easy to get out and enjoy the nature. There’s actually so many trails that there’s an app for it! Modern Hiker is a very good way to get an overview over all the hikes here.

Happy Hours

bilde 1

Hvorfor betale full pris hvis man ikke må? Denne appen viser deg hvor det er happy hour og når. Og i denne byen er det alltid happy hour et sted! Her er det mye penger å spare 🙂

– – –

Why pay full price if you don’t have to? This app shows you where its happy hour and when. And in this town theres always happy hour somewhere!

LA Times

bilde 2

De beste og mest oversiktlige nyhetene. Her skjer det litt mer enn i VG og Dagbladet 😉

– – –

The easiest and best way to get your LA news. Definitely more exciting than the Norwegian newspapers 😉

Park Safe LA

bilde 3

Parkering i LA er ikke alltid like lett. Noen steder har de opptil flere forskjellige skilt som forteller deg når du kan og ikke kan parkere, og det er mildt sagt litt forvirrende innimellom. Heldigvis kan man sjekke med denne appen som forklarer hva de betyr. Det gjør det iallefall litt enklere.

– – –

Parking in LA ain’t easy! Some spots have a bunch of signs telling you whether you can park there or not, and it’s so confusing sometimes! This app tells you what the different signs mean and help you park around town. Very handy for LA newbies!

TimeOut LA

bilde 4

TimeOut er en fin guide å ha med seg. Den er veldig oversiktlig og enkel og er et fint verktøy til å bli kjent med byen. Du finner alt fra restauranter, barer og museer til hva som skjer rundt omkring.

– – –

TimeOut is a great app and tool to get to know the city. It’s easy to understand and shows you everything from the most popular bars to museums and events around town.

QuakeFeed

bilde 3

Det er ikke til å komme unna at det er endel jordskjelv i California, og denne appen har full oversikt over hvor og når det har skjedd, samt hvor sterkt det var, etc. Jeg vet. Nerd.

– – –

There’s no way around the fact that there is a few earthquakes in California, and this app knows about all of them! It gives you information about them like where, how strong, etc. I know. I’m a nerd.

Eat24

bilde 4

De fleste vet vel om denne. Eat24 er definitivt et godt verktøy hvis du er sulten og lat. Den viser deg de aller fleste spisestedene i nærheten og menyene deres. Du kan søke på det du er i humør for og den viser deg hvilke muligheter du har. Så er det bare å bestille! Du kan få det levert på døren eller hente selv. Det eneste problemet (spesielt her) er at du får så mange valg at det er et mareritt hvis du har problemer med å fatte beslutninger..

– – –

Most of you probably know about this already. Eat24 is definitely the way to go if you’re hungry and lazy. It will show you all the restaurants near you and their menus. You can filter and find whatever you’re in the mood for and order it. You can have it delivered or pick it up yourself. The only problem is that (especially here) it’s a nightmare if you’re bad at deciding what you want.. 

Har jeg gått glipp av noen? // Have I missed any?

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

One thought on “App tips LA

  1. Nice! Her var det noen vi ikke har prøvd ennå! Men du har glemt opentable, yelp og ikke minst waze 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s