calitrolls

Emigrating Norwegians

Annerledes påske // Different Easter

Leave a comment

Jeg må innrømme at det stikker litt i hjertet å se alle de flotte bildene dere hjemme i Norge legger ut på sosiale medier nå om dagen! Jeg elsker jo våren hjemme, og føler litt på det at jeg går glipp av en magisk tid nå.

Jeg savner hytta, jeg savner den første utepilsen, jeg savner til og med bypåsken! Og jeg har ikke engang noe påskeegg, for det har de ikke hørt om her, iallefall ikke i den dimensjonen vi opererer med i Norge. For en gangs skyld er noe større i Norge enn det er her. I USA fyller de nemlig små normalstørrelse plastikkegg med godteri og får barna til å lete etter de i hus og hage. Det er jo koselig det, men for det første er jeg for gammel til det (tenk!!) og for det andre er jeg alene i påsken.

Som dere kanskje har skjønt synes jeg bittelitt synd på meg selv nå. Og ja, jeg er helt klar over hvor teit det er. Alt det som jeg setter så stor pris på når våren titter fram i Norge har jeg jo her også. Det er varmt her og sola skinner hver dag, jeg har utallige muligheter rett utenfor døra. Jeg kan til og med gå med småsko hver dag! Så nå skal jeg slutte å klage. I kveld kommer Eleanor og Harlo tilbake, så da er jeg ikke alene lenger heller.

God påske!

– – –

I have to admit that seeing all the beautiful pictures that my Norwegian friends and family posts on social media these days makes me a little homesick. I love spring in Norway! It’s my favorite time of the year, and I feel that I’m missing out now.

I miss our log cabin, I miss having the first beer outside in the sun, I even miss Oslo in Easter time – all empty and quiet. And I don’t even have an easter egg. In Norway we usually get a huge (much bigger than normal sized eggs) filled with candy. For once something is bigger in Norway than it is here! Maybe I’ll just go and buy myself a bunch of candy…?

As you might have guessed I feel a little sorry for myself right now. And I know how stupid it is. All that I love about spring in Norway, I actually have here as well. It’s warm, the sun is shining and I have a million possibilities and fun places to go right outside my house. So I will stop complaining. Eleanor and Harlo are coming back tonight, so I won’t even be alone anymore. 

Happy Easter!
bilde 1

bilde-26Påskepynta og klar for en noe varmere første påskedag enn vanlig // Dressed up and ready for Easter Sunday.

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s