calitrolls

Emigrating Norwegians

Småpenger og regninger // Change and bills

Leave a comment

IMG_6507

Jeg sliter med alle småpengene vi får her. For hver eneste dollar vi bruker får vi en hel masse ubrukelige mynter tilbake i veksel! Eller det vil si, alle myntene utenom quarterne. De er veldig nyttige hvis man skal vaske klær, parkere, kjøpe frimerker, etc. Men resten går i den flotte sparebøssa jeg kjøpte til Per Christian i Las Vegas. Etterhver så kan det jo hende at summen av de blir noen dollar hvis vi går i banken og veksler de.

– – –

All the change we get here is driving me crazy! For every dollar we spend we get a bunch of useless change back! Well, the quarters are actually very good to have if you need parking, stamps or if you need to do laundry. So we can’t get enough of them. But the rest goes straight to the piggy bank I bought Per Christian in Vegas. Maybe someday it will all add up and become a few dollars.

IMG_6512

En annen ting er at vi må skrive sjekk for å betale regningene våre her. Det er jo så utrolig tungvindt og tidkrevende siden vi ikke har gjort det før! Og vi har jo ikke peilig på hvordan vi gjør det heller.. Man må ihvertfall passe på å betale i god tid før forfall her siden sjekken skal sendes med post og behandles, osv. Jaja, vi lærer det nok etterhert, men akkurat nå er det litt frustrerende. Samtidig så er det jo veldig amerikansk å skrive en sjekk! Og det er jo gøy 🙂

– – –

Another issue is writing checks to pay our bills. It’s so inefficient and time-consuming since we’re not used to do that! And we don’t have the slightest idea how to do it.. But what we have learned is that it is a good idea to send them a long time before they are due since we have to send them by mail and so on. Oh well, we’re learning, but right now it’s a little frustrating not to be able to just log in online and pay them right away. I have to admit that it is amusing to actually have to write checks since it’s so very American 🙂

 

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s