calitrolls

Emigrating Norwegians

Avstand // Distance

Leave a comment

Nå har vi snart vært her en måned, og selv om det var vondt å dra fra alle hjemme i Norge har det gått ganske bra, spesielt takket være FaceTime og Skype. Søstra mi og jeg har en fast ukentlig Skypedate hver søndag, og det setter jeg så umåtelig stor pris på! Vi skravler og skravler mens vi sitter på hver vår kant av verden, i hvert vårt klima og i hver vår tidssone. Vi har virkelig funnet oss to helt forskjellige steder å bo – hun i Hammerfest og jeg i Los Angeles. Både Per Christian og jeg snakker også mye med mødrene våre på FaceTime  – vi ser nesten mer til hverandre nå enn det vi gjorde før vi reiste. Det er også enkelt å holde kontakt med venner. Og nå er det faktisk ikke lenge til vi får besøk av to stykker, i kjøtt og blod! Mette og Anine kommer allerede 4. februar!

Foreløpig går det altså bra hva angår avstand til familien og vennene våre, selv om jeg selvfølgelig savner alle sammen veldig mye. Å emigrere i 2014 er ikke faktisk ikke så værst.

– – –

We have already been here almost a month, and although it was hard to leave everybody back home, we’ve been OK, especially thanks to FaceTime and Skype. My sister and I have a weekly Skype date on Sundays, and I can’t even begin to tell you how much I appreciate that! We talk and talk while we are sitting on two completely different sides of the world, in different climate and time zones. We have found the two most contrasting places to live at – she lives in the arctic town of Hammerfest and I live in LA. Both Per Christian and I talk a lot with our moms on FaceTime – we almost see them more now than we did back in Norway. It’s also very easy to keep in touch with our friends. And now it’s not long till we see two of them in flesh and blood! Mette and Anine will arrive February 4th!

So as for now the distance to our family and friends aren’t that bad to deal with. Even though I miss all of them very much, emigrating in 2014 isn’t that bad.

IMG_6077

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s