calitrolls

Emigrating Norwegians

Siste kvelden i Norge // Last night in Norway

Leave a comment

Nå er det rett før det braker løs her med både nytt år og et helt nytt liv! Tenk at vi reiser om 17 små timer! Utrolig nok er nervene under kontroll. Det er liksom for mye å fordøye at vi skal flytte til USA i morgen. Koffertene er pakket og står klare til avreise. Det var ikke bare enkelt – de veide selvfølgelig for mye. Så vi gav opp og tok i bruk en ekstra koffert selv om vi egentlig hadde bestemt oss for å klare oss uten.

– – –

We are counting down to a new year and a new life! It’s almost unimaginable that we are leaving in only 17 hours! It’s hard to belive that I still have my nerves under control. I guess it’s just too much to comprehend that we are actually moving to the US tomorrow. The suitcases are packed and ready to go fianlly. It wasn’t easy because they weighed too much, so we had to give up and use one more even though we had decided to manage with just two.

IMG_5409

Pakking når man skal flytte er ikke lett.. // Packing when you’re moving aint easy..

 

I kveld skal vi feire nyttårsaften sammen med Linda og André i Drammen. Kalkunen står i ovnen og bordet er dekket, så vi er klare for en fin og rolig kveld. Det er jo greit å være i form til i morgen og jeg er ikke helt 100% frisk heller, men satser på “full recovery” til avreise.

– – –

Tonight we’re going to celebrate New Years Eve with Linda and André in Drammen. The turkey is in the oven and the table is set so we are ready for a nice and relatively calm evening. I want to be in better shape tomorrow than I am right now, so I’m going for full recovery before we leave.

IMG_5413
I kveld er det gutta som står for maten, så jentene kan slappe av. // The guys are tonights chefs, so the girls can take it easy.

 

I går var middagssituasjonen en helt annen imidlertid. Svigermor og Per Christian disket opp med – trommevirvel – SMALAHOVE! Jeg har aldri smakt det før og var litt skeptisk, men det smakte godt. Nå er jo ikke smaksløkene mine seg selv, så jeg var bare glad for at maten faktisk smakte noe. Uansett var det gøy å spise noe så særnorskt før vi drar.

– – –

Yesterdays dinner situation was a very different one than today. My mother in law and Per Christian made the traditional Norwegian dish Smalahove (sheepshead…)! I have never tasted it before and was naturally a little sceptical. My taste buds are not as effective as they should be since I’m still sick, so I was just glad I tasted something, and it wasn’t bad at all. Anyway, it was fun to eat something as Norwegian as Smalahove for one of the last meals here.

Bilde 1

IMG_5384

IMG_5393

Da gjenstår det bare å si GODT NYTTÅR alle sammen! // Happy New Year!

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s