calitrolls

Emigrating Norwegians

En uke // One week

Leave a comment

God jul! Jeg hadde ihvertfall en kjempekoselig julaften i går med alt som hører til; Tre Nøtter til Askepott, både ribbe og pinnekjøtt og gaver under treet. Jeg har aldri hatt så liten haug med gaver, så folk har fått med seg at vi skal flytte og kjøpte små ting til meg i år. Blant annet fikk jeg et utrolig vakkert smykke med en komsekule fra Juhls i Kautokeino fra søstra mi. Det skal henge rundt halsen min når jeg reiser til USA om EN UKE! En uke!!! Tenk at tiden har gått så fort! I dag må jeg si hade til pappa, og det er ikke noe jeg gleder meg til. Jeg er ikke så veldig flink til å si hade rett og slett. Jeg vil bare pakke alle jeg er glad i med meg i kofferten og ha de med meg til California. Men det går jo ikke, så jeg blir vel pent nødt til å si hade til han. Men han  og kona har lovet å komme på besøk, så da får jeg vel heller glede meg til det. Etterpå bærer det videre til mamma for en liten julefeiring der også, og om noen dager kommer Per Christian dit og hilser på før vi reiser tilbake til Svelvik.

– – –

Merry Christmas! I had a wonderful Christmas Eve (which is what we celebrate in Norway) yesterday, with all that belongs to it; the traditional movie about cinderella on TV, both ribs and salt-cured lamb for dinner and presents under the x-mas tree.  People have paid attention to the fact that we’re moving, so I got small gifts this year. My sister gave me a gorgeous necklace with a komsekule from Juhls in Kautokeino. It’s an amulet and is supposed to protect me, so it will definitely be hanging around my neck when we leave for America in ONE WEEK! One week!! I can’t believe how fast time has passed! I have to say goodbye to my dad today, and I’m not looking forward to it. I’m bad with goodbyes. I just want to put everyone I love in my suitcase and bring them with me to California. But I guess I can’t do that, I just have to deal with the tears that I know will come. Fortunately he and his wife has promised to come visit us. I’m going to moms house for a second Christmas celebration later today, and in a few days Per Christian will  be there as well, and after that we’re going back to Svelvik to pack our suitcases for the last time!

IMG_5293

Komsekulen som jeg fikk av søstra mi kommer til å bli mye brukt. Jeg synes det er et av de fineste smykkene jeg har sett. // Komsekulen my sister gave me. It’s so pretty! I will use it all the time.

bilde-2

Countdown – one week!!!

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s