calitrolls

Emigrating Norwegians

Oslofavoritter // Oslo favorites

Leave a comment

Uansett hvor mye vi gleder oss til å flytte kommer vi til å savne Oslo, vi må nok prøve å rekke innom ihvertfall et par av disse før vi drar.

– – –

No matter how much we are looking forward to move, we’re going to miss Oslo. We have to try to go to at least a couple of these places before we leave.

IMG_4422Grünerløkka har mange fine steder og butikker som vi kommer til å savne. // Grünerløkka is a cool part of town with a lot of the bars, shops and restaurants we’re going to miss.
IMG_4455Det er alltid morsomt å ta noen øl på Tilt og spille retro arkadespill som donkey kong, space invaders, pinbal og pac man og ikke minst ta en runde med shuffleboard. // Tilt is a really fun bar where you can play all the 80’s retro arcade games like Donkey Kong, space invaders, pinball and pac man and also shuffle board all while you’re haveing a few beers! love it!

IMG_1812_2_2SüdØst har vært stamstedet vårt når vi har hatt lyst på en god drink eller litt mat. Gud vet hvor mange ganger vi har vært der de siste årene – det har blitt noen. // SüdØst is our favorite spot to hang out and have a few drinks and eat some really good food. God knows how many times we’ve been here the last couple of years..
IMG_1060Selv om vi ikke har vært de ivrigste brukerne av Oslo marka har vi hatt noen fine turer der. Og bare tanken på at det er skog og mark så lett tilgjengelig er deilig. // Even though we live in the city we are lucky to have the woods surrounding the us, so it’s very easy to get out of the city jungle when you have the need for that.

IMG_0917_2Vi elsker øl, og på Amundsens Bryggeri og Spiseri har de masse av det.  De serverer spennende mat og utrolig mye forskjellig øl. // We love beer, and at Amundsens Bryggeri og Spiseri thay have a lot of it. They serve exciting food and any type of beer you can imagine.

IMG_1267

Jeg er litt usikker på om det er noe særlig til parkliv i LA, ihvertfall sånn som vi er vant til i Oslo, altså med engangsgriller og øl. Jeg kommer til å savne å kunne møte vennene våre i parken når sola skinner for å grille maten vår på små engangsgriller med varierende resultat. Det er jo selve definisjonen på god stemning!  // I don’t really know if hanging out in the park barbequing and having a few beers is something you can do in LA, but it’s definitely something we do a lot in Oslo. And I know this sounds weird for non-Norwegians, but we use disposable barbeques for this. On any sunny day in Oslo you’ll see that all the parks are packed with people having a good time.

mathallen

Mathallen ligger ikke langt unna leiligheten vår, og dit drar vi hver gang vi har lyst på en god lunch, eller hvis vi vil handle med oss litt god ost eller gode råvarer til middagen. Her (også) har de mye god øl. På Smelteverket i kjelleren er det bar med servering av snacks og middag med utsikt rett ut på Akerselva. // Mathallen is a food market located close to our apartment. We go there whenever we want to eat a good lunch or get some commodities for a great dinner. They (also) have a lot of different beer. And in the basement there is a bar with a view to the Aker river.

Underwater-Pub

UnderWater Pub ligger bare et par kvartaler unna leiligheten vår, og er en gjennomført pub hva kommer til tema. Når du går inn, er du plutselig under vann. Og det liker jo jeg som dykker veldig godt. Så når vi først skal bo i nærheten av en pub, er jeg glad det ble denne. // UnderWater Pub lies only a couple of blocks away from our apartment, and has a cool theme going. When you walk through the door, you’re suddenly “under water”. I love that since I’m a scuba diver. So it suits me perfectly as our “local” spot.

Når jeg skriver dette merker jeg at det vi sannsynligvis kommer til å savne mest med Oslo er at avstandene ikke er så store. Uansett hvor du vil, er det ikke langt unna. Oslo er jo ikke store byen. I LA derimot.. Der snakker vi avstander! Men da gjelder det vel bare å finne ut hva som finnes i nærheten, og så har man jo da også uendelige muligheter til å prøve noe nytt om man vil dra litt lenger.

– – –

Writing this I got me to think that what we’re really going to miss about Oslo is the short distances to everything. No matter where we want to go, it’s not far away, because Oslo isn’t a big city at all. In LA on the other hand… That’s distances! I guess we just have to find out what’s in close proximity to our place. And then we have the choice to expand and try new things any time we want to.

Advertisements

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s