calitrolls

Emigrating Norwegians

Los Angeles Tips

Leave a comment

Det er kanskje litt prematurt å komme med tips om LA nå, men her er noen av de tingene vi har likt aller best de gangene vi har vært der. Vi lager nok et litt mindre “turistifisert” innlegg etter vi har bodd der litt.

It might be a bit premature to give travel advice about LA before we move there, but this is some of the things we’ve enjoyed when we have been there on vacations. We’ll make a less “touristy” post after we’ve been there a while with a bit of inside information 😉

IMG_3664

Ta turen opp til Hollywoodskiltet og se det på nært hold og få med deg den flotte utsikten samtidig. Pass på å holde deg til stien, for det er mye som kryper rundt i buskene der. // Take the hike to the Hollywood sign, it’s a nice walk with a beautiful view. But watch out for the creepy bugs in the bushes!

IMG_3736

Roosevelt Hotel ligger midt i den verste turistfella i Hollywood, men det erverdige gamle hotellet som i sin tid hostet Oscarutdelingen har utrolig mye å by på. // The Roosevelt Hotel is located in the middle of Hollywoods worst tourist trap, but it is a beautiful old hotel which back in the days even hosted the academy awards. Take a look inside, this place has a lot to offer.

IMG_3927

Du finner blant annet en skikkelig fin “vintage” bowlingbane på the Spare Room, vaudeville inspirert show på Beachers Madhouse, veldig gode burgere på 25 Degrees og selvfølgelig drinker og poolparties på Tropicana bar. // Amongst other things at the Roosevelt there’s a vintage bowling alley at the Spare Room, a Vaudeville inspired show at Beachers Madhouse, really good burgers at 25 Degrees and cocktails and poolparties at Tropicana Bar.

IMG_3776

Så må man jo innom Universal Studios, og før du gjør noe annet må du ta Transformers 3D. Det er den tøffeste riden vi noensinne har tatt! // And you have to go to Universal Studios if you are a tourist in LA, and when you’re there you absolutely HAVE to take the Transformer ride. It’s the coolest ride we’ve ever taken!

DSCF0572

På Toppen av W Hotel finner man denne fine takterrassen. Er man i Hollywood, så er man i Hollywood, så litt glamour skal man ha. // At the roof of the W Hotel you’ll find a cool rooftop bar. You’re in Hollywood, so a little luxury is required.

DSCF0613

Og apropos turistfelle; man må nesten prøve seg på oksen på Saddle Ranch på Sunset Blvd. // Speaking of tourist trap; everybody should have a go at the bull at Saddle Ranch on Sunset Blvd.

IMG_2015

Vil du bo på Sunset Blvd kan vi anbefale Mondrian, utrolig stilig og avslappende atmosfære. // And if you want to stay at Sunset, you should check out the Mondrian, it’s super nice!

https://i2.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f6/RobertsonBlvdLA.jpg/800px-RobertsonBlvdLA.jpg

Så må man jo selvfølgelig shoppe litt, eller ihvertfall vindushoppe. Og da er Robertson Blvd riktig sted. // If you have a fat wallet or if you just want to window shop, Robertson is the right place to do it.

birds-cafe_pacificpunch

Birds Cafe er et av mange bra steder på Franklin Avenue. God mat (veldig god grillet kylling!), mye liv og Hitchcockinspirert interiør. Hunder er hjertelig velkomne på uteserveringen og blir til og med servert sin egen meny om det er ønskelig.  // Birds cafe is one of many great spots at Franklin Ave. Good food (awesome chicken), lots of people and Hitchcock inspired interior. Dogs are allowed at the outside tables and can even get their own menu.

DSC_0127_1

Santa Monica pier må man jo også få med seg. Nok sagt! // And of course you have to visit the Santa Monica Pier. Enough said.

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s