calitrolls

Emigrating Norwegians

Kinohøst // Movie season

Leave a comment

I går så jeg Captain Phillips på kino og han sparket virkelig i gang kinohøsten for min del! For en film! Paul Greengrass (regi) og Tom Hanks er vel vanskelig å få til å gå galt, men de som imponerte meg mest er nesten de som spilte de somalske piratene. Ikke bare spilte de bra, men de var så tynne med uthulede ansikt, gule øyne og gule tenner.

We went to the movies yesterday and saw Captain Phillips, and he kick started the movie season for me! What a movie! With Paul Greengrass (director) and Tom Hanks it’s hard to go wrong, but who really impressed me were the ones who played the Somali pirates. Not only did they act well, but the way they looked… Their eyes and teeth were yellow and they were so skinny.

Så nå er det bare å vente på Gravity som snart kommer på kino med Sandra Bullock og George Clooney i hovedrollene som er fanget i verdensrommet etter at romskipet deres har blitt ødelagt og de har mistet kommunikasjon med jorda. Det høres kanskje ikke ut som verdens beste film, men regissør Alfonso Cuarón har tre Oscarnominasjoner i ryggen og har laget noen veldig bra filmer tidligere, som f.eks. Children of Men. Ut ifra hva jeg har hørt stikker nok denne av med en Oscarnominasjon for beste film på nyåret.

So now I’m waiting for Gravity that will soon premiere here in Norway starring Sandra Bullock and George Clooney. They play astronauts who are trapped in space when their spaceship breaks down and they loose communication with earth. It might not sound like the best movie ever, but director Alfonso Cuarón has three Academy Award nominations from previous movies like Children of Men. From what I hear Gravity will most likely be nominated for best movie this year.

31. januar har 12 Years a Slave premiere i Norge, men jeg har på følelsen at den er verdt å vente på. Den vant publikumsprisen på filmfestivalen i Toronto (TIFF) i september og jeg er ganske sikker på at den også blir nominert til Oscar for beste film. Den er basert på memoarene til Solomon Northup (spilt av Chiwetel Ejiofor) som ble født fri, men kidnappet og solgt til slaveriet hvor han ble holdt fanget i 12 år frem til borgerkrigen.

12 Years a Slave doesn’t premiere in Norway until January 31st, but I have a feeling it’s worth waiting for. It won the peoples choice award at the film festival in Toronto this fall and I’m pretty sure it will be nominated for best movie at the next Academy Awards. The movie is based on the memoirs of Solomon Northup (played by Chiwetel Ejiofor) who were born free, but was kidnapped and sold as a slave and kept for 12 years until the Civil War.

Ok, det var dagens nerdeprat. Men jeg tror alle disse kommer til å gjøre det sterkt på den kommende Oscar utdelingen, og selv om jeg følger litt med på det hvert år blir det jo ekstra spesielt i år i og med at vi kommer til å være i Hollywood når den går av stabelen! Det blir gøy det!

Men å gå på kino er noe av det beste jeg vet, og ikke minst er det en god unnskyldning til å stappe i seg masse popcorn og brus 😉

Ok, enough nerdy chat for today. But I really do believe all of these movies are strong candidates for the next Academy Awards, and even though I try to keep track of it every year, this year is special because we’re going to be right in the middle of it!

But going to the movies is one of my favorite things to do, and I get a great excuse to stuff myself with popcorn and soda 😉

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s