calitrolls

Emigrating Norwegians

Så mange spørsmål // So many questions

Leave a comment

Jo nærmere avreise vi kommer, jo flere spørsmål dukker opp. Vi må nok en tur til Skatteetaten for å få svar på noen av de, mens det meste tror jeg bare må gå seg til av seg selv. Det dreier seg for det meste om spørsmål rundt skatt, leilighet og oppstart av eget firma i USA slik at vi kan fakturere for freelanceoppdrag. Jeg er en person som liker å ha kontroll og synes det er ubehagelig å ha ting hengene over seg. Derfor er det litt utfordrende for meg å ha så mange løse tråder uten å kunne nøste opp i de med en gang.

Men en ting jeg virkelig synes det er på tide å få på plass er leilighet den første måneden vi skal være i LA. Får vi det på plass tror jeg det blir lettere å begynne å se frem til vårt nye liv. Vi ser på ferieleiligheter for de er fullt møblert med alt vi trenger av kjøkkenutstyr og slikt, og da trenger vi ikke stresse med å få sånt på plass. Vi har gjort en del research og bestemt oss for å finne noe i Burbank eller Glendale og må egentlig bare bestemme oss for hvor mye vi skal betale den første måneden. Det hadde vært utrolig deilig å få på plass før november. Da blir det kanskje litt lettere å faktisk begripe at vi skal bo i USA, selv om jeg har mine tvil om at jeg kommer til å skjønne det før jeg faktisk er der…

Det er 2 måneder, 1 uke, 4 dager og én time til vi reiser, så vi får se om det blir mer virkelig etter hvert.

IMG_2197

As we get closer to departure, more questions keep coming to mind. We have to take another trip to the Norwegian Tax Administration and get some answers from them, but most of it is stuff that has to answer itself as time goes by. It’s mostly about taxes, apartment and starting our own business so we can work freelance. I’m sort of a control freak so it’s a little uncomfortable for me to have so many loose ends hanging around. I guess I’ll just have to work on that.

One thing that I really feel we should sort out is where we are going to live the first month we’re there. If we figure that out I think it will be so much easier to start looking forward to our new life. We’re looking at vacation homes because they’re fully furnished with all the equipment we need, so we won’t have to stress getting that in place. After some research we’ve figured out that we want to find something in Burbank or Glendale, we just have to find out how much we want to pay. It would really be great if we could book something before the end of the month. It would make it so much easier to grasp the fact that we’re actually going to live in the States, even though I have my doubts that I’ll be able to do that before we’re there with both feet on US soil.

It’s 2 months, 1 week, 4 days and one hour to departure, so we’ll just have to see if it gets more real as more time goes by.

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s