calitrolls

Emigrating Norwegians

Greencard Lottery

Leave a comment

Vi vant jo greencardene våre gjennom det såkalte greencard lotteriet, som egentlig heter diversity visa lottery. Det er kun en måned i året hvor det er mulig å melde seg på, nemlig rundt oktober. Som jo er nå! Det finnes ca en milliard sider du kan melde deg på mot et “lite fee”, men lotteriet er egentlig gratis, så det kan være greit å styre unna disse. Vi meldte oss faktisk på gjennom en av disse sidene, og hadde nok flaks som ikke ble rundlurt. For vår del var det bra at vi gjorde det. Det er veldig spesifikke krav til bildene man skal sende inn, og selv om vi trodde vi gjorde det riktig fikk vi en e-post om at det var feil format. Hadde vi ikke meldt oss på gjennom den siden, hadde påmeldingene våre blitt skrotet på grunn av bildet. Så for vår del var det verdt de 400 kronene vi betalte. Men det er en jungel av nettsider der, og mange av de er nok litt shady..

Så om dere vil prøve lykken, her er den offisielle webadressen: https://www.dvlottery.state.gov

– – –

As I mentioned in my first post, we won our green cards in the green card lottery, which is actually named the Diversity Visa Lottery. You can sign up only during October each year, and hey – that’s now! It’s like a billion websites where you can sign up by paying a “small fee”, but the lottery is really free of charge, so you might want to steer clear of those. We did however sign up for the lottery through one of them, but it turned out to be a good deal for us. You see, there’s some really specific requirements for the photos you’re supposed to send in, and they e-mailed us back and told us that we had done it wrong. If they hadn’t told us, our application wouldn’t even have been in the drawing. So for us it was worth the 70$ we paid. But be careful, there’s a jungle of shady websites out there..

So if you want to try your luck, here’s the official website: https://www.dvlottery.state.gov

7

Author: Sara

I’m a Norwegian girl who is leaving the cold, icy north together with my husband to find out what’s happening on the other side of the world, more specifically Los Angeles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s